Deze sessie van de CWops CW Academy Intermediate klas zag ik een beetje tegenop. Niet dat ik het huiswerk niet klaar had maar omdat het op woensdag slechter ging met oefenen. Op die dag moest ik ook het huiswerk van donderdag erbij doen. Donderdag had ik andere ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker‘ werkzaamheden. En met mijn toch al gammele lichaam werd het even wat te zwaar. Maar….. de Skype meeting met Bruce K9OZ als advisor ging best goed.

Eerst het huiswerk besproken, waaronder het QSO tussen twee YL’s. Wat kunnen die kletsen haha. Voor mij was het helaas niet te volgen. Het QSO duurde al 17 minuten, dat dus minimaal 2x luisteren en daarna nog stukken herhalen. Ik ben er best lang mee bezig geweest om het allemaal te ontcijferen. De Short Story’s gingen ook niet heel makkelijk. RufzXP en Morse Runner gingen al niet veel beter op woensdag. Dinsdag ging het prima. Ook het oefenen van woorden op lcwo.net. Woensdag was dus gewoon een slechte dag. En die dagen mogen er ook zijn.

Hierna hebben we het even kort gehad over en nut van leren seinen terwijl je ook CW (morse code) leert. Volgens de methodiek van CWops Academy is seinen net zo belangrijk als nemen. En seinen op 25 wpm is best pittig. Ook drong Bruce er weer op aan om ‘On The Air’ te gaan. We gaan het zien. Het huiswerk kost voor mij eigenlijk al iets teveel energie maar een paar POTA of SOTA stations dit weekend zou wel leuk zijn. De gegevens uitwisseling is dan niet complex. Wie weet!

Tijdens deze sessie kregen we van Bruce short sentences (korte zinnen) te horen, wie het had genomen moest zijn hand opsteken waarna Bruce iemand uitkoos om het terug te seinen. Dit hebben we ruim een half uur gedaan. Veel luisteren dus en Bruce verhoogde de snelheid steeds een beetje. Op het laatst zaten we bijna op 25 woorden per minuut en alleen het woord “Banana” kon ik niet ontcijferen van het laatste zinnetje. Gaaf dus! We zijn al een mooi eind op weg!

Ga verder naar: De negende sessie

Volg hier mijn CWops CW Academy missie

Of Lees hier hoe het allemaal begon met CW

Translate »

Pin It on Pinterest