Ik wilde mijzelf een beetje belonen voor alle inspanning die ik heb gedaan om CW (morse code) te leren. Het feit dat je ‘het nu kunt’ is natuurlijk de echte beloning maar ik wilde ook iets fysieks. En ja, dan kom je al snel op een mooie paddle uit met je eigen callsign erin gegraveerd. In eerste instantie wilde ik graag de Begali Pearl maar deze is mij gewoon te duur. Dus is de keuze gevallen op de BaMaKey TP-II (2) van BaMaTech (Markus DL6YYM). Deze bestaat uit twee delen, de paddle en de basisplaat van staal. Beide klikken stevig aan elkaar door magneten. En natuurlijk in deze versie met mijn Call erin.

De paddle voelt een stuk lichter, ook in het gebruik. De paddels zelf bewegen bijna zonder dat je het voelt. Dit mag voor mij iets zwaarder en kun je gelukkig instellen. Standaard staat het ingesteld op 12 gram en kan ingesteld worden tussen 10 en 35 gram. De contactafstand is klein maar ook dat mag van mij nog iets kleiner. Dus dat moet ik nog instellen en uitproberen wat voor mij het beste werkt. Wat vooral opvalt is hoe stevig het op het bureau staat. Het lijkt zichzelf vast te zuigen. Ondanks dat het lichter is dan de KENT TP1-B van mij, verschuift het gewoon niet. Iets dat de KENT wel doet. En natuurlijk zal dit per ondergrond verschillen maar voor nu werkt de BaMaKey echt super.

Ohja, en bovenaan deze pagina alle paddles en sleutels op een rijtje. Er ontbreekt er nog steeds een want die ligt ergens op zolder. Deze heb ik nog steeds niet teruggevonden.

Lees hier hoe het allemaal begon met CW

En hoe het verder ging bij: CWops CW Academy

Translate »

Pin It on Pinterest