Gisteravond meegedaan met de ICWC MST Medium Speed Contest als S&P (Searching and Pouncing, dus een station opzoeken en proberen te werken).

Deze contest wordt georganiseerd door de International CW Council. Bij deze contest ligt de snelheid tussen de 20 en 25 woorden per minuut. De uitwissing is naam en volgnummer.

De condities waren niet al te best maar heb totaal 9 stations gewerkt, waarvan 8 uit Amerika. De meeste signalen waren wederom vrij zacht. En met de helaas weer toegenomen QRM werd het toch erg lastig om alles goed te nemen, ook na het navragen van NR? of OP?… ze verdwenen helemaal. Ik bleef nog even wat langer luisteren maar hoorde het station helemaal niet meer.

Het seinen van nummers ging deze keer beter dan de vorige keer. Misschien was ik minder gespannen of het lukte gewoon beter. Ik heb de laatste week ook niet stilgezeten natuurlijk. Zondagavond heb ik nog een uurtje meegedaan aan de FISTS Ladder waarbij je ook je FISTS nummer moet seinen en dat is in mijn geval: 22404. En ik heb stiekem voorafgaand aan de contest nog even cijfers geoefend.

Naast de K1USN SST (Slow Speed (con)Test is de MST een leuke contest om aan mee te doen. Het grote voordeel is dat het maar een uurtje duurt, dus lichamelijk prima vol te houden.

Translate »

Pin It on Pinterest