Afgelopen maandag 8 januari was het dan zover. De eerste les of sessie van de CWops CW Academy Intermediate Class. Spannend, pittig en best ook vermoeiend. Ruim een uur lang praten en luisteren in het Engels. De klas bestaat uit onze host en advisor Bruce K9OZ en mede cursisten John W2JAM, Michael WA0SPG, Jean-Jeaques F5IJO en Roy KI0ER.

Na weer een kort voorstelrondje onze bevindingen en resultaten besproken van het huiswerk voor deze eerste sessie. We sloten af met een leuk spelletje: “grocery store” … zoiets als “Ik ga op reis en ik neem mee….”. Herhalen wat jouw voorganger uit de winkel heeft gehaald en aanvullen met iets van jezelf, ik voegde “Carrot” toe.

Morgen weer de tweede live sessie. En zo 8 weken lang, 2 live sessies per week. Ondertussen het huiswerk bijna klaar. Vooral veel luisteren in het begin. Korte verhaaltjes en QSO’s. Wel heel goed voor mij want ik heb nog steeds erg veel moeite met het nemen van CW op een wat hogere snelheid. De eerste opdracht begon met luisteren 25wpm/10wpm effectief. Dat voelde best wel langzaam omdat ik alle QSO’s van Fundamental al op 25/12 had geluisterd. Vandaag de Short Story en de QSO op 25/13 geluisterd. En dat ging best goed. Dus weer een beetje sneller!

Ga verder naar: De tweede sessie

Volg hier mijn CWops CW Academy missie

Of Lees hier hoe het allemaal begon met CW

Translate »

Pin It on Pinterest