Eerst hebben we weer besproken hoe de opdrachten voor iedereen is gegaan. Een 3-tal opdrachten per dag, totaal 3 dagen. Dus eigenlijk ben je elke dag met morse bezig. Pittig maar wel goed. Ik heb om mijzelf uit te dagen de snelheid wat hoger aangenomen dan in de lesstof beschreven staat. Effectief 10 woorden per minuut voelt ondertussen langzaam en ben daarom overgestapt naar 13 wpm. De karaktersnelheid uiteraard wel op 25 wpm. Bij de Short Story was het wat lastiger maar het QSO ging prima. Het huiswerk voor volgende week maandag is al wel op 13 wpm dus ik loop iets voor.

Ben je nieuwsgierig wat ik bedoel? Kijk hier maar eens. Je vindt daar alle bestanden voor zowel Beginner als Advanced (Fundamental en Intermediate zitten daar tussenin).

Gametime
Tijdens de tweede sessie deden wij een soort van estafette met 4 letter woorden. We hadden een lijst ontvangen van advisor Bruce K9OZ met een aantal 4 letter woorden per persoon.

De opdracht:
Persoon A seinde een woord naar persoon B, B seinde het woord terug naar A (of ? als hij het niet kon verstaan) en persoon A bevestigde uiteindelijk met ‘R’ of NO (Nee, niet goed) en seinde het woord opnieuw. Daarna persoon B naar persoon C en zo verder. Was leuk om te doen. Dit gaan we vaker doen en wordt uitgebouwd naar 5 en 6 letterwoorden. Als laatste uiteindelijk korte zinnetjes.

Pittig……
Maar ik hoop dat ik het hoge tempo (hoge frequentie van meetings) vol kan houden van de CWops CW Academy. Gisteren zou normaal gesproken een dag zijn waarop ik niets zou doen vanwege hoofd- en nek/schouder pijn. Na wat pijnstillers ging het allemaal wel maar voel het vandaag nog steeds dat ik gisteren teveel heb gedaan. Tijdens Fundamentals kon ik de tijd zelf bepalen en indelen. We gaan het zien. Ik ben zeker wel gemotiveerd dus komt vast goed.

Ga verder naar: De derde sessie

Volg hier mijn CWops CW Academy missie

Of Lees hier hoe het allemaal begon met CW

Translate »

Pin It on Pinterest